Als je op zoek bent naar een videomaker, is het verstandig niet alleen naar de prijs en het portfolio te kijken. Voor een prettige samenwerking zijn nog meer factoren van belang.

Een videomaker kiezen

De creativiteit van een videomaker en de kwaliteit van zijn video’s, zijn vaak af te leiden uit een portfolio. Maar die video’s zeggen niets over een aantal zaken die ook heel belangrijk zijn:

  • Vertrouwen
  • Vakmanschap
  • Projectmanagement
  • Prijs

Vertrouwen

Een videomaker komt vaak op plaatsen in een organisatie waar een buitenstaander niet komt. Locaties die doorgaans niet toegankelijk zijn, of waar vertrouwelijke informatie ligt. Ook kan hij met een grote verscheidenheid aan mensen werken: van stagiaires tot de CEO. Het is dus belangrijk dat je vertrouwen hebt in de videomaker dat hij discreet is en met respect met mensen omgaat.

Vakmanschap

Of een videomaker een vakman is, kun je niet alleen aan het eindproduct zien. Daarvoor moet je meer weten over het productieproces. Wat was de opdracht en hoe heeft de videomaker die opgepakt? Komt het eindproduct overeen met de opdracht? De debriefing is daarin doorslaggevend.

Projectmanagement

Hoe sterk is een videomaker in zijn projectmanagement? Een goede videomaker is besluitvaardig, doortastend en toont eigen initiatief, maar overlegt op tijd als het nodig is. Goed projectmanagement is een belangrijk onderdeel van een prettige samenwerking. Ook is het belangrijk dat een videomaker zich invoegt in het bredere communicatieplan, bijvoorbeeld door samen te werken met een communicatiebureau.
‘Nononsensevideo.nl is een zeer professionele filmproducent. Denken conceptmatig mee, sterk projectmanagement, strakke regie en goed camerawerk.’

Sanne van Hees, communicatiemanager Universiteit van Amsterdam

Prijs

Een kwalitatief goede video kost geld, maar levert ook veel op. Afhankelijk van het doel van de video is dan de prijs, dan de kwaliteit de hoogste prioriteit. Efficiënt en in kleine teams werken, zoals Nononsensevideo.nl, kan enorm bijdragen aan de kwaliteit. De indruk die een goede video kan achterlaten, betaalt zich soms op onverwachte manier terug. Als je een idee wilt van de kosten van een video, klik je hier.

Wij bellen je graag en vrijblijvend terug als je meer wilt weten over het kiezen van een videomaker.

Hier vind je meer informatie over communiceren met video. We vertellen je ook graag meer over het maken van een corporate video, korte documentaire of multimedia presentatie.