Een korte documentaire laten maken

Wil je een video met inhoudelijke verdieping die op een subtiele manier een bepaalde sfeer overbrengt? Dan is een korte documentaire een goed idee.

 Een korte documentaire

Een korte documentaire duurt 7 tot 10 minuten, maar biedt in die beperkte tijd toch inhoudelijke verdieping. In een korte documentaire staan één of meerdere interviews centraal en het verhaal heeft één of meerdere invalshoeken. Een korte documentaire is minder sturend en meer beschouwend dan een corporate video. Deze vorm van film leent zich goed voor het subtiel brengen van een sfeer en een boodschap.

Onderdeel van branded journalism

Nononsensevideo.nl maakt korte documentaires volgens het principe van branded journalism. Binnen de kaders van een organisatie maken wij een journalistiek product dat de zichtbaarheid van de organisatie vergroot. Het product heeft meerwaarde voor de kijker en zet aan tot interactie. Doordat onze korte documentaires onlineproducten zijn, kunnen ze gemakkelijk gedeeld worden en zo zorgen voor extra bekendheid.

 De nononsense werkwijze

Iedere korte documentaire is anders en onze werkwijze dus ook. Maar onze aanpak heeft altijd dezelfde structuur. Wij:

  • bekijken ieder project met een frisse blik,
  • besteden veel tijd aan het vooronderzoek,
  • geven veel aandacht aan het redactionele gedeelte,
  • gebruiken graag onze creatieve vrijheid,
  • bespreken de voortgang tijdens de afstemmomenten met de opdrachtgever,
  • en komen zo in overleg tot een sterk eindproduct.

 De kosten van een korte documentaire

De kosten van een korte documentaire hangen af van verschillende facetten, zoals het aantal interviews, het aantal locaties en de input vanuit de organisatie. Lees hier meer over de kosten van een korte documentaire laten maken.

Wij bellen je graag en vrijblijvend terug als je meer wilt weten over het laten maken van een korte documentaire.

We vertellen je graag meer over communiceren met video. Of misschien wil je meer weten over corporate video’s en multimedia presentaties. Ook helpen we je graag aan informatie over hoe je een videoproducent kiest.